День пам’яті та примирення.

28 views 14:02 0 Комментарии 08.05.2024

8 травня 2024р. учні групи №3 були учасниками класної години «День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Майстер Любов Кательницька відзначила , що минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні (Закон України 29 травня 2023 року № 3107-IX)

8 травня ми вшановуємо подвиг українського народу, його вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни. Також у цей травневий день ми утверджуємо спадкоємність традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників нашої Вітчизни, консолідуємо суспільство навколо ідеї захисту України, яка є актуальною, як ніколи раніше.

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який відзначається 8 травня, є одним з найважливіших свят для багатьох країн світу. Ця дата відзначає кінець Другої світової війни в Європі після підписання акту безумовної капітуляції Німеччини.

Відзначення цього дня може включати урочисті заходи, паради, військові демонстрації, церемонії покладання квітів до пам’ятників, мітинги, концерти, виставки та інші заходи, спрямовані на вшанування пам’яті та показ присутності пам’яті подій Другої світової війни в сучасному світі.

Важливо також використовувати цей день для навчання молодого покоління історії та наслідків війни, формування в них цінностей миру, толерантності та взаєморозуміння, а також підтримки зусиль на збереження миру та запобігання новим конфліктам у майбутньому.

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні визначається різними країнами по-різному. У багатьох країнах, зокрема в Україні, Росії, Білорусі, Франції та інших, цей день відзначається 9 травня. Проте у США та Канаді, наприклад, День перемоги у Європі відзначають 8 травня, оскільки підписання капітуляції Німеччини сталося 7 травня 1945 року на заході, що відповідає 8 травня за часом у США та Канаді.

Жовтоног В.О.

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *